Kwaśne płyny pianowe i niepianowe do doczyszczania gastronomicznych

Kwaśne środki do mycia powierzchni gastronomicznych

Obiekty gastronomiczne, kuchnie, restauracje, hotele czy przetwórstwo żywności - to miejsca, w których powinny być zachowane najwyższe standardy higieny i czystości. Profesjonalna chemia czyszcząca to zarówno zasadowe, jak i kwaśne środki do mycia. Każde z nich mają swoje konkretne zastosowanie po to, aby sprostać nawet najtrudniejszym zadaniom i usunąć najbardziej uporczywe zabrudzenia różnego rodzaju.

Aktywne filtry

Septa SineClean 13 Sc13 płyn do odkamieniania powierzchni i urządzeń

Cena 16,61 zł
wybierz wariant
  • 5 l 76,26 zł
  • 10 l 145,14 zł
  • 1 l 16,61 zł

Septa SineClean 14 Sc14 koncentrat do kwaśnego nie pianowego mycia powierzchni w gastronomii

Cena 109,47 zł
wybierz wariant
  • 10 l 209,10 zł
  • 20 l 367,77 zł
  • 5 l 109,47 zł

Septa SineClean 11 Sc11 koncentrat do kwaśnego pianowego mycia powierzchni w gastronomii

Cena 110,70 zł
wybierz wariant
  • 10 l 209,10 zł
  • 20 l 371,46 zł
  • 5 l 110,70 zł

Septa SineClean 12 Sc12 koncentrat do kwaśnego pianowego mycia i dezynfekcji powierzchni w gastronomii

Cena 120,96 zł
wybierz wariant
  • 10 l 230,04 zł
  • 20 l 408,24 zł
  • 5 l 120,96 zł

Kwaśne czy zasadowe pH? Sprawdź, czym czyścić powierzchnie gastronomiczne!

Odczyn pH detergentów czyszczących jest kluczowy, jeśli chcesz odpowiednio dobrać preparat do rodzaju czyszczonej powierzchni oraz rodzaju zabrudzeń. To ważne, aby nie zniszczyć ani nie uszkodzić czyszczonych przedmiotów lub powierzchni. Produkty alkaliczne o zasadowym pH (7-14) są doskonałe do tłustych plam, zatem nadają się do grilli, frytownic, rusztów, wędzarni oraz innych powierzchni gastronomicznych z zabrudzeniami tego typu. Natomiast kwaśne preparaty dla gastronomii o pH poniżej 7 sprawdzą się do doczyszczania ciężkich zabrudzeń, usuwania kamienia, osadów wapiennych, a nawet rdzy. Nadają się także do dezynfekcji powierzchni, co jest bardzo istotne w całej branży gastronomicznej oraz przetwórstwie żywności.

Jak działają kwaśne preparaty dla gastronomii?

Preparatami kwaśnymi nazywamy te o niskim pH, od 0 do 6. Mają one zdolność między innymi do hamowania rozwoju drobnoustrojów, dlatego doskonale nadają się do czyszczenia wszelkich powierzchni w obiektach gastronomicznych. W kwaśnym środowisku dobrze rozpuszczają się także różnego rodzaju zanieczyszczenia i naloty mineralne. Kwaśne preparaty dla gastronomii często występują w formie koncentratów, które gotowe są do użycia dopiero po rozcieńczeniu w odpowiedniej ilości wody. Gwarantuje to nie tylko oszczędność wydatków na preparaty czyszczące, ale także ich najbardziej skoncentrowane działanie tuż po przygotowaniu świeżego roztworu. Koncentraty są nie tylko rozwiązaniem bardziej ekonomicznym, ale także ekologicznym - dzięki nim możemy ograniczyć ilość plastikowych opakowań znajdujących się w obiegu.

Wybierz kwaśne środki do mycia od pureco

W ofercie sklepu pureco.pl znajdziesz szeroki wybór zarówno pianowych, jak i niepianowych kwaśnych środków do mycia powierzchni gastronomicznych i pomieszczeń sanitarnych. W tej kategorii szczególnym powodzeniem cieszy się kwaśny płyn do odkamieniania powierzchni i urządzeń SineClean 13 o pH wynoszącym zaledwie 1,5. Oznacza to, że ten specjalistyczny preparat jest zupełnie bezpieczny dla środowiska, ponieważ został w pełni stworzony z surowców pochodzenia roślinnego, podlegających biodegradacji. Dzięki swojemu niskiemu odczynowi pH bardzo szybko radzi sobie z osadami z kamienia i złogami. Tego preparatu nie trzeba rozcieńczać - jest gotowy do użycia. Warto jednak wybierać większe pojemności. Kwaśny środek do odkamieniania w opakowaniu 5l lub 10l nie tylko jest korzystniejszy cenowo, ale także bardziej przyjazny dla środowiska. Seria SineClean to także kwaśne środki do mycia powierzchni w formie pianowej lub niepiennej, w postaci koncentratów, które gwarantują wysoką skuteczność czyszczenia oraz dezynfekcji.